Skip links and keyboard navigation

Masterplan

Masterplan

Masterplan
yellow

The Sunshine Coast University Hospital masterplan delivers a new tertiary hospital campus that draws on the natural healing environment of the Sunshine Coast.

Entering the site from Kawana Way, users will be greeted by beautiful landscaped spaces with clear views to the public hospital's main entry.

Primary buildings are organised around a main courtyard featuring outdoor rest and recreational areas and links to the hospital 'street', which connects all clinical departments.

The hospital masterplan is designed to ensure patients, visitors and staff have easy access to the attractive landscaped outdoor spaces. Throughout the hospital, courtyards and light wells are designed to integrate the internal and external environments, and reflect the relaxed Sunshine Coast lifestyle.

Clinical departments are collocated in the western main hospital building, while the eastern ‘Lakeside’ building houses some of the research and teaching facilities of the Skills, Academic and Research Centre and the Cancer Care Centre.

The mental health unit sits adjacent to the emergency department, which is strategically located so it is easy to find from any point on the campus.

Inpatient units are spacious and light-filled with views to the surrounding landscape. These units form physical links between the east and west main hospital buildings.

A 100-place childcare centre for campus staff sits above the public hospital car park (P1), which has direct access to the hospital via overhead bridge links.

View the video flythrough of the public hospital to see how the masterplan will come to life.


Last updated: 15 December 2015